Съгласно Заповед РД 09-57/17.01.2023 г. на министъра на образованието и науката дните от 18.01.2023 г до 23.01.2023 г включително са обявени за неучебни за учениците на територията на област Стара Загора.
Всички мероприятия в посочения срок се отлагат.

На 7ми декември 2022 г. беше кулминацията от празничната програма посветена на 40-годишния юбилей на Основно училище "Георги Райчев". Празничният спектакъл се състоя в Художествена галерия - Стара Загора.
Основен акцент бе поставен на възродения флаг на ОУ "Георги Райчев".
Всички присъстващи имаха удоволствието да се насладят на изпълненията подготвени изцяло от възпитаниците на училището. Сцената сякаш оживя под песните, танците, стиховете, клавишите на рояла и акордеона, акордите на флейтата...
 Четете още ... Николай Широв, директор на ОУ "Георги Райчев" - Гледаме към бъдещето – уверено и сигурни в това, което правим

Празничният маратон, посветен на 40 - годишнината на нашето любимо училище, продължава. Дойде ред и на изложбата " Цвят в приказния свят".
Училищното фоайе се превърна в огромна сцена, на която се срещат приказното и реалното, миналото и настоящето. Героите на Георги Райчев оживяват в десетки детски рисунки - красиви и цветни. Стените разказват история и приказки за обич и добро.
По повод патронния празник на училището децата от подготвителна група „Мечо Пух“ при основно училище „Георги Райчев“ се потопиха в чудния свят на приказките. Те бяха на гости на приказката „Най- хубавото птиче“ от писателя Георги Райчев. Събитието уважи старши експертът за обучението в начален етап - господин Митко Пеев. Приказните герои – Враната, Лястовицата и разказвачът – ги поведоха по приказните пътища, чрез драматизация на приказката.
В ОУ "Георги Райчев" вече има площадка по безопасност на движението, изградена по национална програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“. На нея учениците ще разиграват различни ситуации и ще изучават правилата за движение. Ще могат да изградят навици за правилно движение на пътя и най-вече това да става в реална среда.

На 03.11. се проведе първото мероприятие от Празничния маратон, посветен на 40-годишнината от създаването на ОУ "Георги Райчев". Ученици от 5, 6 и 7 клас посетиха РИМ и участваха в ателие "Ученически трепети с перо и мастило."Децата преписваха авторски стихотворения, написани от бивши и настоящи ученици и учители, участвали в авторския конкурс, посветен на патрона на нашето училище, под наслов "Стих да поветим на нашия патрон любим". Учениците се запознаха и със старозагорския препис на Паисиевата "История славянобългарска". 


ВАЖНО! ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ!

 Заповед № РД 09-4065/30.08.2022 година на Министъра на образованието и науката за определяна на дати за провеждане на изпитите от националните външни оценявания (НВО) за учебната 2022-2023 година

 График на учебното време - Заповед № РД 09-4066/30.08.2022 година на Министъра на образованието и науката


Важно!!! - Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка


 Отпускане на еднократна помощ за деца, записани в първи клас

Всички семейства, чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище имат право на еднократна помощ от 300 лева за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година. Средствата се отпускат  независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

Помощта се отпуска след подаване на заявление-декларация. Към заявлението се прилагат следните документи: 

  • удостоверение, че детето (децата) е записано в първи клас на държавно или общинско училище, издадено от съответното училище;
  • копие от удостоверение за назначаване на настойник или попечител.

График за провеждане на изпитите на ученици в самостоятелна форма на обучение - тук


logo

НАЦИОНАЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“ 5-12 клас


На 11.05.2021 година, в Основно училище „Георги Райчев“ гр. Стара Загора, координатор на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, бяха наградени учениците от начален етап на образованието, постигнали най-високи резултати. Наградите връчи Татяна Димитрова, началник на РУО Стара Загора. Отличени бяха 15 ученици от първи до четвърти клас от осем старозагорски училища, от общо участвали в състезанието 1222 ученици от област Стара Загора. На събитието присъстваха директорите и учителите на призьорите. Баян Елкин от четвърти клас при II ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Стара Загора е ученикът, получил най-много точки на състезанието. Сред наградените е и Теодор Тарашев, ученик от 4б клас в ОУ „Георги Райчев“.

         


 
На 22 април 2021 г. учениците от клуб по интереси "Дигитален свят" към проект "Образование за утрешния ден" с ръководител Виолета Гьонева в ОУ "Георги Райчев" проведоха представителна изява. В рамките на проекта учениците се обучаваха, забавляваха, дискутираха, общуваха и работиха в екип. Децата придобиха знания и умения да намират и извличат информация, да подкрепят своята гледна точка с необходимите аргументи, да преценят значимостта и достоверността на източниците, да преценят рисковете в интернет пространството, да подреждат естетически своите презентации. Утрешният ден на образованието започна с обучение от разстояние, но децата работиха с желание и изпитват удовлетворение от резултатите си.
Благодаря ви, деца! Справихте се като истински професионалисти!
Продължавайте да работите и да се развивате!
 

     Kenguru
 
НАЦИОНАЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“
 

 

15 септември - откриване на учебната година
Мили първокласници, добре дошли!

Да си първокласник – то не е шега. Колко много грижи имам аз сега.
По часовник ставам – времето следя. Мирно на чина си трябва да седя...
Пиша, пиша букви и чета на глас, и разказвам ясно, и внимавам в час...
Много, много грижи имам аз сега. Да си първокласник – то не е шега.

Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, най-важният учител е първият ни!

Скъпи ученици,
Пожелаваме ви здраве и творчески пориви!
Бъдете упорити в преследването на мечтите си и уверени в способноститеси!
На вашите родители - сила и търпение!
А на всички учители - вдъхновение!

Честит първи учебен ден!

Прочети още: СЪОБЩЕНИЯ

  

 

 

   
© ALLROUNDER