На 03.11. се проведе първото мероприятие от Празничния маратон, посветен на 40-годишнината от създаването на ОУ "Георги Райчев". Ученици от 5, 6 и 7 клас посетиха РИМ и участваха в ателие "Ученически трепети с перо и мастило." Децата преписваха авторски стихотворения, написани от бивши и настоящи ученици и учители, участвали в авторския конкурс, посветен на патрона на нашето училище, под наслов "Стих да поветим на нашия патрон любим". Учениците се запознаха и със старозагорския препис на Паисиевата "История славянобългарска". 


ВАЖНО! ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ!

 Заповед № РД 09-1805/31.08.2021 година на Министъра на образованието и науката за определяна на дати за провеждане на изпитите от националните външни оценявания (НВО) за учебната 2021-2022 година

 График на учебното време - Заповед № РД 09-1804/31.08.2021 година на Министъра на образованието и науката


Важно!!! - Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка


 Отпускане на еднократна помощ за деца, записани в първи клас

Всички семейства, чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище имат право на еднократна помощ от 300 лева за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година. Средствата се отпускат  независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

Помощта се отпуска след подаване на заявление-декларация. Към заявлението се прилагат следните документи: 

  • удостоверение, че детето (децата) е записано в първи клас на държавно или общинско училище, издадено от съответното училище;
  • копие от удостоверение за назначаване на настойник или попечител.

График за провеждане на изпитите на ученици в самостоятелна форма на обучение - тук


logo

НАЦИОНАЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“ 5-12 клас


На 11.05.2021 година, в Основно училище „Георги Райчев“ гр. Стара Загора, координатор на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, бяха наградени учениците от начален етап на образованието, постигнали най-високи резултати. Наградите връчи Татяна Димитрова, началник на РУО Стара Загора. Отличени бяха 15 ученици от първи до четвърти клас от осем старозагорски училища, от общо участвали в състезанието 1222 ученици от област Стара Загора. На събитието присъстваха директорите и учителите на призьорите. Баян Елкин от четвърти клас при II ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Стара Загора е ученикът, получил най-много точки на състезанието. Сред наградените е и Теодор Тарашев, ученик от 4б клас в ОУ „Георги Райчев“.

         


 
На 22 април 2021 г. учениците от клуб по интереси "Дигитален свят" към проект "Образование за утрешния ден" с ръководител Виолета Гьонева в ОУ "Георги Райчев" проведоха представителна изява. В рамките на проекта учениците се обучаваха, забавляваха, дискутираха, общуваха и работиха в екип. Децата придобиха знания и умения да намират и извличат информация, да подкрепят своята гледна точка с необходимите аргументи, да преценят значимостта и достоверността на източниците, да преценят рисковете в интернет пространството, да подреждат естетически своите презентации. Утрешният ден на образованието започна с обучение от разстояние, но децата работиха с желание и изпитват удовлетворение от резултатите си.
Благодаря ви, деца! Справихте се като истински професионалисти!
Продължавайте да работите и да се развивате!
 

     Kenguru
 
НАЦИОНАЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“
 

 

15 септември - откриване на учебната година
Мили първокласници, добре дошли!

Да си първокласник – то не е шега. Колко много грижи имам аз сега.
По часовник ставам – времето следя. Мирно на чина си трябва да седя...
Пиша, пиша букви и чета на глас, и разказвам ясно, и внимавам в час...
Много, много грижи имам аз сега. Да си първокласник – то не е шега.

Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият учител е книгата до нас, най-важният учител е първият ни!

Скъпи ученици,
Пожелаваме ви здраве и творчески пориви!
Бъдете упорити в преследването на мечтите си и уверени в способноститеси!
На вашите родители - сила и търпение!
А на всички учители - вдъхновение!

Честит първи учебен ден!

Прочети още: СЪОБЩЕНИЯ

  

 

 

   
© ALLROUNDER